Sposób przygotowania:
Pizza z sosem śmietanowym i ziołami
Drożdże rozpuszczam w szklance ciepłej wody i dosypuje łyżkę mąki po czym mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce aby urosły. W tym czasie do miski wsypuje mąkę (niecały kilogram - dosypuje resztę gdy ciasto pod koniec zbytnio mi sie klei) cukier, sól, trochę wody i olej. Wszystko razem mieszam i dodaję drożdże. Ciasto powinno być elastyczne i nieklejące się zbytnio. Układam z niego w miarę okrągły płaski placek. Do miseczki wlewam śmietanę i majonez oraz dodaję bazylię, sól i czosnek. Powstałym sosem nacieram całą pizzę. Szynkę kroję w paseczki i układam na cieście. Pomidorki koktajlowe kroje w plasterki i kładę na szynkę. Szczypiorek kroje drobno i rozsypuję na pomidory. Na samą górę kładę ser. Całość piekę jakieś 15-20 minut w temp 200C. Piecze się szybko więc trzeba uważać żeby nie spalić.