Sposób przygotowania:
Zdrowe orzechowo-cynamonowe serducha
Zaczynamy od przelania mleka zagęszczonego do miski i wsypania do niego płatków. Całość mieszamy i odstawiamy na czas przygotowywania reszty składników. Orzechy włoskie łuskamy i połowę z nich drobno siekamy i dorzucamy do miski z mlekiem i płatkami, a drugą połowę zostawiamy w większych kawałkach, zostaną w całości poukładane na masie bakaliowej. Nastepnie dodajemy do miski resztę bakalii, których proporcje tak naprawdę możemy układać według własnego gustu. Na koniec dodajemy miód, mleko w proszku i cynamon i dokładnie mieszamy masę. Masę wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę lub tortownicę, na grubość ok 1 cm. Łyżką wyrównujemy powierzchnię, a na wierzchu układamy lekko wciskając w masę, resztę orzechów włoskich. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 130 stopni ok godziny. Po ostygnięciu z naszego bakaliowego bloku foremkami wykrawamy serduszka.