misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Żeberka duszone

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Żeberka są aromatyczne i pyszne.

Żeberka duszone

Składniki:

Żeberka duszone

 

  • 1,5 kg żeberek
  • 2 cebule średniej wielkości
  • 8 łyżek ketchupu ( pikantnego)
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • oraz przyprawy:
  • papryka ,czosnek ,imbir,pieprz ,sól, ziele ang.,listek laur.,cukier

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone
Żeberka opłukać ,osuszyć i podzielić na kawałki. Przygotować zaprawę:Do rondla dać ketchup ,oliwę ,musztardę ocet ,miód rozetrzeć. Następnie pokroić w kostkę cebulki wrzucić do garnka i dodać pozostałe przyprawy po szczypcie każdej i wymieszać.Do tak przygotowanej zaprawy dajemy żeberka dokładnie je smarując. Jeśli jest jej trochę mało można dolać trochę wody aby mięsko było zakryte.
Stawiamy na gazie i dusimy do miękkości. Smacznego1