eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Żeberka duszone Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszne żeberka,można podawać z kaszą,ryżem,makaronem czy ziemniakami i surówką lub ogórkami.

Żeberka duszone Eli

Składniki:

Żeberka duszone Eli

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone Eli
Umyte żeberka osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić na porcje i obsmażyć na gorącym oleju.Dodać posiekaną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,kostki,przyprawę do grilla,pieprz,liście laurowe,ziele angielskie i jeszcze chwilę smażyć.Podlać wodą i dusić żeberka do miękkości,co jakiś czas obracając i podlewając wodą.Miękkie żeberka wyjąć.Mąkę rozprowadzić wodą,wlać do sosu i chwilę gotować.Ja podałam z dwoma rodzajami kasz i ogórkiem konserwowym.Smacznego!