Sposób przygotowania:
Żeberka inaczej
Do tego przepisu wykorzystujemy żeberka grillowane, które np. dzień wcześniej przygotowaliśmy na obiad. Żeberka oczyszczamy z kości, mięso drobno kroimy. Chleb kroimy w drobną kostkę, skrapiamy łyżką oleju i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Kiedy grzanki będą już dobrze wysuszone i chrupiące, przekładamy je do mięsa. Paprykę i pora kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozgrzanej patelni na odrobinie tłuszczu do miękkości. Przekładamy do mięsa. Kiedy farsz przestygnie, dodajemy rozbełtane ze śmietaną jajka, doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Dobrze wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny. Z masy formujemy małe zgrabne kuleczki, smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Podajemy w liściach kapusty pekińskiej. Smacznego!