Sposób przygotowania:
Żeberka marchewkowo-pieczarkowe
Żeberka umyć i osuszyć, pokroić na paski miedzy kostkami. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć żeberka i podsmażyć na rumiano z obu stron. Pieczarki, marchewkę i cebule pokroić. Marchew w plastry a pieczarki i cebule w kostkę. Gdy mięso się przyrumieni wrzucić cebule i podsmażyć. Następnie dodać marchewkę i pieczarki i również chwilkę smażyć. Gdy wszystko się przyrumieni dodać wszystkie przyprawy, koperek i podlać bulionem. Przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu do miękkości. Powstały sos zagęścić mąką rozrobioną z mlekiem i zagotować. Żeberka podawać np. z kaszą jęczmienną.
zofiawu
zewa
dziękuję :)
edytaha
zewa
Dziękuję. A talerzyk kupiłam kiedyś w Biedronce, był jeszcze deserowy i do zupy.
Banner1976
zewa
Dziękuję, miło mi :)
Siekiera
Siekiera
pozdrawiam ;)
zewa
Bardzo się cieszę. Pozdrawiam :)
gusia1000