smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Żeberka po amerkańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka, których smak zachwyca każdego. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne . Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.

Żeberka po amerkańsku

Składniki:

Żeberka po amerkańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka po amerkańsku
1. Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, umyć i obgotować w wodzie z dodatkiem ziela angielskiego,soli i liścia laurowego. Gotować około 20 minut. 2.Po ugotowaniu żeberka wyciągamy z wody i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 3 Sos barbecue, przeciśnięty przez praskę czosnek,colę i ketchup mieszamy razem, a następnie zalewamy nasze żeberka. 4. Przykryć i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1 godziny. Mięso musi być bardzo miękkie.