Sposób przygotowania:
Soczyste żeberka po diabelsku
Umyte żeberka osuszamy i kroimy na kawałki.Marynata: Bulion łączmy z miodem, olejem, sosem sojowym, octem winnym i płaską łyżeczką mąki ziemniaczanej.Chili czyścimy z pestek i drobno siekamy.Czosnek przeciskamy przez praskę.Dodajemy do marynaty razem z imbirem. Dosypujemy sezam. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Żeberka zalewamy marynatą , zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.Dalej: Na patelni delikatnie! podsmażamy posiekaną drobno cebulę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i startą na grubych oczkach marchew. Zamarynowane żeberka układamy w brytfance i polewamy marynatą. Dodajemy podsmażone warzywa. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na ok 45 minut. Co jakiś czas obracamy żeberka jednocześnie polewając powstałym sosem. Podajemy gorące razem z warzywami i posiekanym szczypiorkiem! Smacznego!