SUPERPRZEPIS

Żeberka w aromatycznej marynacie

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Żeberka w aromatycznej marynacie Więcej zdjęć (3)

Żeberka według tego przepisu można piec na grillu.

Składniki:

Żeberka w aromatycznej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w aromatycznej marynacie
Żeberka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, podzielić na porcje. Do miski wlać oliwę wsypać przyprawy, wymieszać. W marynacie zanurzyć mięso, przykryć i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie ułożyć na ruszcie, włożyć do piekarnika, podłożyć, brytfannę na ściekający tłuszcz. Piec w temp 190 stopni przez około 50 minut, polewając od czasu do czasu pozostałą marynatą.
Żeberka w aromatycznej marynacie
Przyprawy wymieszane z oliwą to aromatyczna marynata do mięsa.
Żeberka w aromatycznej marynacie
Brytfannę podłożyć pod ruszt żeby tłuszcz spływał na blaszkę a nie na dno piekarnika.