luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Przepisy z frytkownicą ActiFry

Żeberka w korzennej marynacie z bakłażan

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Żeberka w korzennej marynacie z bakłażanem z ActiFry

Żeberka w korzennej marynacie z bakłażan Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka w korzennej marynacie z bakłażan

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w korzennej marynacie z bakłażan
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałeczki z jedną lub 2 kostkami. Wymieszać wszystkie suche przyprawy i posypać nimi mięso, Polać oliwą i winem. Odstawić na całą noc do lodówki. Bakłażan pokroić w plastry i posolić. Po ok 1 godzinie wypłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso z marynatą przełożyć do naczynia frytownicy ActiFry i uruchomić minutnik na 35 min. W międzyczasie przygotować dowolną surówkę.Kiedy minutnik wskaże 15 min do ukończenia procesu pieczenia, dodać bakłażan.Upieczone żeberka podawać z kaszą gryczaną, frytkami, lub ryżem.
Żeberka w korzennej marynacie z bakłażan
Żeberka w korzennej marynacie upieczone we frytownicy ActiFry
Żeberka w korzennej marynacie z bakłażan
Żeberka pieczemy 35 min i są soczyste i rumiane , tylko ActiFry
Żeberka w korzennej marynacie z bakłażan
Żeberka z bakłażanem w korzennej marynacie podczas pieczenia w ActiFry