Sposób przygotowania:
Żeberka w musztardowej marynacie
Pokrój żeberka na kawałki. Umieść w zamykanej torebce. Wymieszaj w misce składniki marynaty czyli 2 łyżki musztardy, sos sojowy, miód, ocet winny, pieprz, przeciśnięte ząbki czosnku i bulion. Dobrze połączyć. Marynatę wlać do worka, zamknąć woreczek i zostawić zeberka na min 4h w lodówce. Piekarnik rozgrzać do 180st. Piec żeberka przez ok 1,5 h, obrócić kilka razy w trakcie pieczenia. Następnie wyjąć zeberka na talerz a sos przelać na patelnię. Sos pogrzać, dodać do niego drobno posiekaną cebulę, przesmażyć razem, dodać łyzkę musztardy, Dodać ewentualnie wody jeśli sosu jest za mało. Włożyć zeberka do sosu, podgrzać razem. Podawać z kluseczkami.