Sposób przygotowania:
Żeberka w słodko ostrej marynacie
Żeberka wieprzowe pokroić na porcje mniejsze, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Zrobić marynatę z pieprzu, papryki ostrej i słodkiej mielonej, octu balsamicznego, miodu.
Obtoczyć marynatą żeberka i włożyć do lodówki na kilka godzin lub na noc, wyjąć po tym czasie i przełożyć na patelnię. Obsmażyć, dodać cebulę pokrojoną w piórka i smażyć chwilę razem.
Podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości i do odparowania płynu, przyprawić cząbrem, kminkiem mielonym. Ziemniaki w mundurkach wyszorować i pokroić na pół i posypać dowolnymi ziołami, wstawić do piekarnika i piec około godziny.
Żeberka podawać z pieczonymi ziemniakami w mundurkach i dowolną sałatką.
Zrobić marynatę z pieprzu, papryki ostrej i słodkiej mielonej, octu balsamicznego, miodu.
Obtoczyć marynatą żeberka i włożyć do lodówki na kilka godzin lub na noc, wyjąć po tym czasie i przełożyć na patelnię. Obsmażyć, dodać cebulę pokrojoną w piórka i smażyć chwilę razem.
Podlać wodą lub bulionem i dusić do miękkości i do odparowania płynu, przyprawić cząbrem, kminkiem mielonym. Ziemniaki w mundurkach wyszorować i pokroić na pół i posypać dowolnymi ziołami, wstawić do piekarnika i piec około godziny.
Żeberka podawać z pieczonymi ziemniakami w mundurkach i dowolną sałatką.