zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2332]

Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Żeberka wieprzowe w sosie...........

Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym

Składniki:

Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w sosie koperkowo pieczarkowym
Pieczarki i cebulę oczyścić i pokroić: cebule w kostkę a pieczarki w plasterki. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Żeberka umyć, pokroić na kawałki i podsmażyć na oliwie na zloty kolor. Dodać pokrojoną cebulkę i chwilę smażyć. Gdy żeberka się ładnie przyrumienią wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem prawie do miękkości. Gdy mięso jest prawie gotowe dodać koperek i pokrojone pieczarki. Dusić jeszcze około 10 minut. Doprawić ewentualnie do smaku i zagęścić sos mąką rozrobioną z niewielką ilością wody. Zagotować.