Sposób przygotowania:
Żeberka w sosie słodko kwaśnym
Żeberka marynujemy w sosie sojowym, przyprawiamy, solą, pieprzem , odstawiamy do lodówki.
W tym czasie kroimy paprykę w dużą kostkę, marchew w plasterki, cebulę w półplasterki, czosnek w bardzo drobną kosteczkę.
Zamarynowane żeberka smażymy na mocno rozgrzanym oleju, aż się dobrze zarumienią. Wyjmujemy. Na czystą patelnię wlewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa smażymy ok 7-10 minut.Wyjmujemy.
Mieszamy składniki sosu (ocet, cukier, ketchup)
Natępnie na łyżce oleju smażymy czosnek z dodatkiem imbiru, zalewamy sosem, zagotowujemy, wrzucamy mięso i warzywa, dusimy przez chwilkę.
Podajemy danie z ryżem. Smacznego!
W tym czasie kroimy paprykę w dużą kostkę, marchew w plasterki, cebulę w półplasterki, czosnek w bardzo drobną kosteczkę.
Zamarynowane żeberka smażymy na mocno rozgrzanym oleju, aż się dobrze zarumienią. Wyjmujemy. Na czystą patelnię wlewamy łyżkę oleju, wrzucamy warzywa smażymy ok 7-10 minut.Wyjmujemy.
Mieszamy składniki sosu (ocet, cukier, ketchup)
Natępnie na łyżce oleju smażymy czosnek z dodatkiem imbiru, zalewamy sosem, zagotowujemy, wrzucamy mięso i warzywa, dusimy przez chwilkę.
Podajemy danie z ryżem. Smacznego!
msewka
Babciagramolka
elzbieta8960
Sarenka
Babciagramolka
wedith1
Ocet ryżowy świetnie pasuje do sosów słodko kwaśnych....ma delikatny kwaśny smak ale nie psuje aromatem sosu :)
Jojo