Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Żeberka wieprzowe panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Robię zawsze kiedy gotuję wywar wieprzowy na zupę .Mam wtedy dwa dania w jednym .

Żeberka wieprzowe  panierowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żeberka wieprzowe panierowane

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka wieprzowe panierowane
Z dobrze ugotowanych żeberek pokrojonych na kawałki ( takie na szerokość 8-10 cm ) wyluzować ostrożnie kość tak by się nie rozpadły . Posolić i popieprzyć . Panierować w bułce tartej - jajku-bułce tartej . Docisnąć dobrze panierkę formując jednocześnie mięso do smażenia . Na patelni rozgrzać porcję oleju z masłem. Smażyć mięso na rumiano z obu stron .
Podaje z ziemniakami z wody posypanymi koprem i sałatą ze śmietaną .
A wywar z gotowania żeberek używam na zupę lub podaję jako esencjonalny rosół wieprzowy- do popicia lub z kluseczkami .
Żeberka wieprzowe  panierowane
Etap 1
Żeberka wieprzowe  panierowane
Etap 2