Sposób przygotowania:
Żeberka wieprzowe panierowane
Z dobrze ugotowanych żeberek pokrojonych na kawałki ( takie na szerokość 8-10 cm ) wyluzować ostrożnie kość tak by się nie rozpadły . Posolić i popieprzyć . Panierować w bułce tartej - jajku-bułce tartej . Docisnąć dobrze panierkę formując jednocześnie mięso do smażenia . Na patelni rozgrzać porcję oleju z masłem. Smażyć mięso na rumiano z obu stron .
Podaje z ziemniakami z wody posypanymi koprem i sałatą ze śmietaną .
A wywar z gotowania żeberek używam na zupę lub podaję jako esencjonalny rosół wieprzowy- do popicia lub z kluseczkami .
Podaje z ziemniakami z wody posypanymi koprem i sałatą ze śmietaną .
A wywar z gotowania żeberek używam na zupę lub podaję jako esencjonalny rosół wieprzowy- do popicia lub z kluseczkami .