Sposób przygotowania:
Żeberka z syropem klonowym
Żeberka umyć dokładnie, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ja miałam żeberka extra mięsne, więc sporo kawałków zostało bez kostki. Do kubka lub miseczki wlać syrop klonowy, olej, sok z cytryny, sos sojowy. Dodać przeciśnięty czosnek, musztardę, wrzucić pokruszone liście laurowe, wsypać obie papryki i sól. Dokładnie wymieszać.Marynatą polać żeberka i wymieszać aby pokryła całe mięso. Przykryć folią i wstawić do lodówki na całą noc. Jeśli jest możliwość – przemieszać 2 razy w tym czasie. Na drugi dzień żeberka przełożyć do rękawa do pieczenia, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec godzinę. Żeberka podawać z surówkami i ziemniakami lub frytkami
anemon
Alex_M
były bardzo smaczne :) dzięki :*