Sposób przygotowania:
Żeberkowe fusion
Zrobić pastę przyprawową z 2 łyżek oleju, majeranku, pieprzu, papryki , konfitury pomarańczowej , sosu Teriyaki .Żeberka pokroić na kawałki i natrzeć przyprawą . Zostawić na 2 godziny w lodówce. Na patelni rozgrzać smalec . Obsmażyć żeberka na rumiano z obu stron . Przełożyć do garnka i posypać pokrojonym na pół plasterki porem , dodać marynatę , utarte na tarce jarzynowej warzywa .Wlać na patelnię wodę ( ½ szklanki ) i chwilę ogrzewać , a potem przelać do garnka na żeberka. Włożyć ziele angielskie i liście laurowe . Zalać wodą i dusić na średnim gazie ok 1,5 godziny. Sos doprawić do smaku sosem sojowym . Podawać z kasza gryczaną .
Darth Vader
mięsko
msewka