BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Książka Kucharska: Szybkie dania i przekąski - Świeżo... Zdrowo... Liebherr!

Zielone spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawsze mam w zamrażarce torebkę szpinaku. Można z niego szybko wyczarować smaczne dania, w sam raz dla niespodziewanych gości.

Zielone spaghetti

Składniki:

Zielone spaghetti

 

 

  • oraz:
  • makaron spaghetti
  • 1/2 opakowania sera feta
  • 10 pomidorków daktylowych
  • 10 oliwek zielonych nadziewanych papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Zielone spaghetti
Szpinak przekładam do rondelka i rozmrażam na małym ogniu. Często mieszam. Kiedy szpinak sie rozmrozi dodaję łyżkę masła. Czosnek przeciskam przez praskę (można go drobno posiekać) , i dodaję do szpinaku. Następnie dodaję mleko. Wszystko razem gotuję około 5 minut. Doprawiam solą i pieprzem. Na koniec dodaję śmietanę. Jeszcze chwilę wszystko razem gotuję. Makaron gotuję al dente i mieszam z sosem szpinakowym. Wykładam na talerze. Do każdej porcji dodaję pokrojone w cienkie plasterki oliwki, pomidorki i fetę w kostkach. Smacznego.