Sposób przygotowania:
Ziemniaczane kluseczki z cukinią i cebulą
Ziemniaki (np. takie, które pozostały z obiadu) przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Cukinię umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Do cebuli dodać cukinię, trochę soli, czosnek staropolski i zioła. Wymieszać, smażyć razem 2-3 minuty, przestudzić. Cukinię z cebulą dodać do ziemniaków. Dodać też do nich jajka i obie mąki. Wszystko dokładnie wyrobić. Z masy uformować wałek o średnicy ok. 2 cm, ciąć w ukośne plastry. Kluseczki wrzucać do osolonego wrzątku. Gotować ok. 2-3 minuty od wypłynięcia kluseczek na wierzch. Kluseczki odcedzić, przelać zimną wodą. Podawać np. ze zrumienioną bułką tartą.