Sposób przygotowania:
Ziemniaczane łazanki ze szpinakiem
Przygotować ciasto jak na kopytka
Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, pokroić na spore łazanki.
Można dekoracyjnym radełkiem. Ugotować w osolonej wodzie.
Do rondelka wlać mleko i włożyć szpinak
kiedy się zagotuje dodać przyprawy przysmażoną na tłuszczu cebulkę i na koniec mąkę rozrobioną w śmietanie. Dobrze wymieszać i zagotować.
Podawać z łazankami i ugotowanym na twardo jajkiem.
Ciasto rozwałkować niezbyt cienko, pokroić na spore łazanki.
Można dekoracyjnym radełkiem. Ugotować w osolonej wodzie.
Do rondelka wlać mleko i włożyć szpinak
kiedy się zagotuje dodać przyprawy przysmażoną na tłuszczu cebulkę i na koniec mąkę rozrobioną w śmietanie. Dobrze wymieszać i zagotować.
Podawać z łazankami i ugotowanym na twardo jajkiem.