Sposób przygotowania:
Ziemniaczany placek z grzybami
Grzyby oczyścić, jeśli trzeba to opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić do niego grzyby i rozgnieciony czosnek, dusić pod przykryciem aż będą miękkie.
Por obrać, opłukać, odciąć korzonek i ciemnozieloną końcówkę, pokroić drobno. Ziemniaki obrać, zetrzeć, wymieszać z porem, mąką, jajkiem i mlekiem, posolić, popieprzyć. Rozgrzać patelnię, na niej olej, wlać ciasto i uformować placek grubości 2 cm. Usmażyć na rumiano z dwóch stron. Przełożyć na talerz, dodać grzyby, złożyć placek na pół.
Por obrać, opłukać, odciąć korzonek i ciemnozieloną końcówkę, pokroić drobno. Ziemniaki obrać, zetrzeć, wymieszać z porem, mąką, jajkiem i mlekiem, posolić, popieprzyć. Rozgrzać patelnię, na niej olej, wlać ciasto i uformować placek grubości 2 cm. Usmażyć na rumiano z dwóch stron. Przełożyć na talerz, dodać grzyby, złożyć placek na pół.