Sposób przygotowania:
Ziemniaki z serem żółtym
Ziemniaki wyszorować, umyć, zalać zimną wodą z dodatkiem 0,5 łyżki soli, gotować do miękkości.
Ugotowane ziemniaki odlać, ostudzić, obrać, pokroić w grubsze plastry.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jajka wybić do miski, dodać odrobinę soli, roztrzepać widelcem.
Mąkę wymieszać z tartą bułką i żółtym serem.
Plastry ziemniaków maczać w jajku i wymieszaną mieszanką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć ziemniaki z obu stron na złoty kolor.
Ugotowane ziemniaki odlać, ostudzić, obrać, pokroić w grubsze plastry.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Jajka wybić do miski, dodać odrobinę soli, roztrzepać widelcem.
Mąkę wymieszać z tartą bułką i żółtym serem.
Plastry ziemniaków maczać w jajku i wymieszaną mieszanką.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć ziemniaki z obu stron na złoty kolor.