Sposób przygotowania:
Ziemniaki zapiekane z różnościami
 Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aby troszkę zmiękły. W tym czasie mrożone frytki wrzucamy do podsmażenia na patelnię lub do frytownicy na dosłownie 2 minutki . Ziemniaki wyciągamy , odcedzamy i kroimy w plastry , układamy w tacy żaroodpornej wysmarowanej olejem . Doprawiamy przyprawą do ziemniaków , masełkiem , papryką w proszku. Na to wrzucamy groszek z puszki.  Cebulkę w kosteczkę i czosnek też . Na patelnię i smażymy aż cebulka się zarumieni  Cebulką z patelni posypujemy ziemniaczki, później wrzucamy frytki i resztą cebulki posypujemy. Na to warzywka mrożone.  Na to wszystko masełko do roztopienia się, pomidory w plastrach ( doprawione pieprzem ) , zalewamy śmietaną ze szczypiorem  i zasypujemy na koniec serem :) i do rozgrzanego piekarnika i czekamy aż się podpiecze :) Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
