Sposób przygotowania:
Ziemniaki zapiekane z różnościami
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie aby troszkę zmiękły. W tym czasie mrożone frytki wrzucamy do podsmażenia na patelnię lub do frytownicy na dosłownie 2 minutki . Ziemniaki wyciągamy , odcedzamy i kroimy w plastry , układamy w tacy żaroodpornej wysmarowanej olejem . Doprawiamy przyprawą do ziemniaków , masełkiem , papryką w proszku. Na to wrzucamy groszek z puszki. Cebulkę w kosteczkę i czosnek też . Na patelnię i smażymy aż cebulka się zarumieni Cebulką z patelni posypujemy ziemniaczki, później wrzucamy frytki i resztą cebulki posypujemy. Na to warzywka mrożone. Na to wszystko masełko do roztopienia się, pomidory w plastrach ( doprawione pieprzem ) , zalewamy śmietaną ze szczypiorem i zasypujemy na koniec serem :) i do rozgrzanego piekarnika i czekamy aż się podpiecze :) Smacznego!