Sposób przygotowania:
Zimowe prawie ratatouille wg Buni
Oczyścić i obrać wszystkie warzywa po za cukinią i pomidorami. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i smażyć pokrojoną cebulę ( w piórka) i por ( w pół plasterki). Gdy zmiękną dorzucić pokrojone w pół plasterki pieczarki i obsmażać aż zrobią się złociste ( przy okazjo to samo stanie się z cebulą i porem). Kalafior pokroić w plastry, paprykę w paski, a ziemniaki w grubą kostkę. Włożyć do garnka. Dorzucić zioła (bez natki pietruszki), Smakowitą Pajdę .Podlać bulionem warzywnym. Gotować 20 minut na małym gazie. Z cukinii odciąć oba końce i pokroić w plastry, a pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić i pół plasterki. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie wkładamy cukinię i pomidory.Posypać mielonym pieprzem i mieloną papryką - delikatnie zamieszać. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku ( usunąć grubsze gałązki rozmarynu, lubczyku czy selera). Podawać posypane natką pietruszki.