evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Złociste golonki indycze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne i aromatyczne goloneczki :)

Złociste golonki indycze Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Złociste golonki indycze

 

Sposób przygotowania:

Złociste golonki indycze
Umyte i oczyszczone golonki wkładamy do garnka,zalewamy zimna wodą,dodajemy w/w przyprawy oprócz sosu tao-tao i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości golonek. Mięciutkie golonki wyciągamy z wywaru i studzimy. Jak już są zimne nacieramy jej sosem tao-tao z wszystkich stron i układamy na blaszce wysmarowanej olejem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 150*C do zarumienienia się skórek (w miedzy czasie przekręcamy żeby się za bardzo nie spaliły) i gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami - Smacznego :)
Złociste golonki indycze
Umyte i oczyszczone golonki wkładamy do garnka,zalewamy zimna wodą,dodajemy w/w przyprawy oprócz sosu tao-tao i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości golonek.
Złociste golonki indycze
Jak już są zimne nacieramy jej sosem tao-tao z wszystkich stron i układamy na blaszce wysmarowanej olejem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 150*C do zarumienienia się skórek (w miedzy czasie przekręcamy żeby się za bardzo nie spaliły) i gotowe.

Tagi:

sosy indyk