Sposób przygotowania:
Złociste krokiety.
Do wysokiego naczynia należy wsypać przesianą mąkę, następnie wbić dwa jaja (jajka należy wcześniej wyparzyć), następnie dodajemy szczyptę soli, wlewamy mleko, wlewamy wodę mineralną gazowaną (woda gazowana, dlatego że ciasto jest pulchniejsze), wsypujemy proszek do pieczenia. Wszystko miksujemy mikserem na średnich obrotach. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki. Następnie zabieramy się za farsz. Kapustę kiszoną należy wyłożyć na sito, lekko przepłukać pod bieżącą wodą, następnie ugotować w garnku wypełnionym wodą. Kapustę gotujemy aż zmięknie. Następnie gdy kapusta będzie gotowa, należy ją odcisnąć i poszatkować nożem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy obraną ze skórki i posiekaną na drobno cebulę, następnie dodajemy wcześniej sparzone wrzątkiem i pokrojone w kosteczkę pieczarki. Pieczarki dusimy aż będą miękkie, należy jednak pamiętać że należy je posolić na sam koniec duszenia. Pieczarki i posiekaną kapustę mieszamy ze sobą. Na naleśnik kładziemy czubatą łyżkę farszu i zawijamy krokiety. Następnie w głębokim talerzu rozmącamy jajko, w drugim musimy mieć przygotowaną bułkę tartą. Krokieta maczamy w jajku następnie obtaczamy w bułce tartej. Krokiety smażymy na rozgrzanej patelni polanej tłuszczem.
Smacznego :)
Smacznego :)