Sposób przygotowania:
Złociste placuszki z kurczaka
Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i smażyć na rozgrzanym maśle do odparowania wody. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać szczypiorek, żółty ser, osączoną z zalewy kukurydzę, mąkę, roztrzepane jajka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone placuszki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Złociste placuszki z kurczaka Złociste placuszki z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zlociste-placuszki-z-kurczaka-148676.jpg)
![Złociste placuszki z kurczaka Złociste placuszki z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zlociste-placuszki-z-kurczaka-148677.jpg)
![Złociste placuszki z kurczaka Złociste placuszki z kurczaka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zlociste-placuszki-z-kurczaka-148678.jpg)