Kostka

Kostka

Kucharz
[Przepisów: 17]

Złote kąski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wariacja na temat Golden Bites z KFC :)

Złote kąski

Składniki:

Złote kąski

 

Sposób przygotowania:

Złote kąski
Filet z indyka kroimy na drobne kawałki wielkości jednego kęsa. Wrzucamy do miski gdzie przyprawiamy je solą. Odstawiamy na 5 minut.

Do miski z mięsem wsypujemy kilka łyżek mąki (tak by całe mięso zostało równo obtoczone).
Rozgrzewamy olej (najważniejsze jest, aby garnek miał duża powierzchnię, a nie głębokość).

W innej misce mieszamy jajko z pieprzem i mielonym zielem angielski. Wrzucamy mięso otrzepane z nadmiaru mąki. Równomiernie pokryte jajkiem kawałki mięsa wrzucamy do naczynia z bułką tartą.

Panierowane kąski wrzucamy partiami do oleju, smażymy kilka minut na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podajemy na ciepło z różnymi sosami.

Smacznego