Sposób przygotowania:
Złote kąski
Filet z indyka kroimy na drobne kawałki wielkości jednego kęsa. Wrzucamy do miski gdzie przyprawiamy je solą. Odstawiamy na 5 minut.
Do miski z mięsem wsypujemy kilka łyżek mąki (tak by całe mięso zostało równo obtoczone).
Rozgrzewamy olej (najważniejsze jest, aby garnek miał duża powierzchnię, a nie głębokość).
W innej misce mieszamy jajko z pieprzem i mielonym zielem angielski. Wrzucamy mięso otrzepane z nadmiaru mąki. Równomiernie pokryte jajkiem kawałki mięsa wrzucamy do naczynia z bułką tartą.
Panierowane kąski wrzucamy partiami do oleju, smażymy kilka minut na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy na ciepło z różnymi sosami.
Smacznego
Do miski z mięsem wsypujemy kilka łyżek mąki (tak by całe mięso zostało równo obtoczone).
Rozgrzewamy olej (najważniejsze jest, aby garnek miał duża powierzchnię, a nie głębokość).
W innej misce mieszamy jajko z pieprzem i mielonym zielem angielski. Wrzucamy mięso otrzepane z nadmiaru mąki. Równomiernie pokryte jajkiem kawałki mięsa wrzucamy do naczynia z bułką tartą.
Panierowane kąski wrzucamy partiami do oleju, smażymy kilka minut na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podajemy na ciepło z różnymi sosami.
Smacznego