Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Żołądki drobiowe z pieczarkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Lubię żołądki i pieczarki i to jest smaczny efekt!

Żołądki drobiowe z pieczarkami

Składniki:

Żołądki drobiowe z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Żołądki drobiowe z pieczarkami
Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2 - 3 części.Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka.Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem.Dołożyć do żołądków.Podlać 2 szkl bulionu, dodać listek, pieprz i ziele. Dusić do miękkości.Śmietanę podbić mąką.Wlać do gulaszu.Doprawić wg uznania podanymi przyprawami.