Sposób przygotowania:
Żołądki indycze w jabłkach i żurawinie
Czyścimy żołądki, zalewamy je wodą i zagotowujemy. odlewamy wodę razem z pianą. Zalewamy je ponownie, dodajemy włoszczyznę, lekko solimy i gotujemy do miękkości, Wyjmujemy żołądki, czyścimy z chrząstek i kroimy na drobniejsze cząstki. Obieramy cebulę i jabłko. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki a jabłko trzemy w łezkę. Na rozgrzanym smalcu lub maśle szklimy czerwoną cebulę, dodajemy pokrojone żołądki. po krótkim przesmażeniu dodajemy starte jabłko i suszoną żurawinę. Dodajemy przyprawy, podlewamy niewielka ilością bulionu z gotowania i dusimy 15 minut, by przyprawy wniknęły w mięso. Powstały sos zagęszczamy mąką. Podajemy gulasz z żołądków w głębokich talerzach. Każdą porcję dekorujemy łyżeczką żurawiny przesmażonej w miodzie i listkami pietruszki.