eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Żołądki słodko-kwaśne Eli

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszny gulasz z żołądków na słodko-kwaśno.

Żołądki słodko-kwaśne Eli

Składniki:

Żołądki słodko-kwaśne Eli

 

  • 1 kg żołądków drobiowych
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula duża
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu czosnkowego chili Tao Tao
  • 2 łyżki sosu sojowego Tao Tao
  • 1 kostka mięsna
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka octu ryżowego Tao Tao
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • liście laurowe,ziele angielskie,kucharek
  • olej

 

  • 1 paczka makaronu ryżowego wstążki Tao Tao
  • 1 łyżka kurkumy
  • 2 łyżki koncentratu buraczanego Krakus

Sposób przygotowania:

Żołądki słodko-kwaśne Eli
Umyte żołądki zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziela angielskie,kucharek i ugotować.Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę,cebulę w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Żołądki wyjąć z wywaru(wywar zachować),ostudzić,pokroić,wrzucić na gorący olej i chwilę przesmażyć.Dodać cebulę i czosnek,chwilę smażyć,dodać jarzyny,kostkę mięsną,sosy jeszcze chwilę podsmażyć.Podlać wywarem(na reszcie wywaru można ugotować zupę) z żołądków,przykryć i dusić aż wszysto będzie miękkie.Doprawić cukrem i octem ryżowym.Mąkę rozprowadzić odrobina wody,wlać do żołądków,wymieszać i zagotować.

Do dwóch garnków wlać tyle wrzącej wody,żeby przykryła po pól paczki makaronu.Do jednego garnka dodać kurkumę i pół paczki mamaronu.Do drugiego garnka dać koncentrat buraczany i drugą połowę makaronu.Makaron trzymać w wodzie 5 minut i odcedzić.Na środek talerza dać porcję makaronu żółtego i różowego.W koło makaronu rozłożyć gulasz z żołądków.Smacznego!