Sposób przygotowania:
Żołądki słodko-kwaśne Eli
Umyte żołądki zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziela angielskie,kucharek i ugotować.Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę,cebulę w piórka,czosnek przecisnąć przez praskę.Żołądki wyjąć z wywaru(wywar zachować),ostudzić,pokroić,wrzucić na gorący olej i chwilę przesmażyć.Dodać cebulę i czosnek,chwilę smażyć,dodać jarzyny,kostkę mięsną,sosy jeszcze chwilę podsmażyć.Podlać wywarem(na reszcie wywaru można ugotować zupę) z żołądków,przykryć i dusić aż wszysto będzie miękkie.Doprawić cukrem i octem ryżowym.Mąkę rozprowadzić odrobina wody,wlać do żołądków,wymieszać i zagotować.
Do dwóch garnków wlać tyle wrzącej wody,żeby przykryła po pól paczki makaronu.Do jednego garnka dodać kurkumę i pół paczki mamaronu.Do drugiego garnka dać koncentrat buraczany i drugą połowę makaronu.Makaron trzymać w wodzie 5 minut i odcedzić.Na środek talerza dać porcję makaronu żółtego i różowego.W koło makaronu rozłożyć gulasz z żołądków.Smacznego!
Do dwóch garnków wlać tyle wrzącej wody,żeby przykryła po pól paczki makaronu.Do jednego garnka dodać kurkumę i pół paczki mamaronu.Do drugiego garnka dać koncentrat buraczany i drugą połowę makaronu.Makaron trzymać w wodzie 5 minut i odcedzić.Na środek talerza dać porcję makaronu żółtego i różowego.W koło makaronu rozłożyć gulasz z żołądków.Smacznego!
góralka
Natala1210
A.B.
Dorcia
montajka