zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Żołądkowa potrawka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

moje ulubione żołądki z kurczaka w gulaszowej wersji

Żołądkowa potrawka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żołądkowa potrawka

 

 

Sposób przygotowania:

Żołądkowa potrawka
Żołądki umyć, osuszyć i pokroić. Szpinak umyć, osuszyć i posiekać, por i paprykę umyć i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć. Dodać pora i paprykę i dalej smażyć około 3 minuty. Potem wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodać odsączoną kukurydzę i szpinak i zagotować. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią potrawkę. Gotową potrawkę podawać np. z ryżem.
Żołądkowa potrawka
do podgotowanych składników dodac szpinak
Żołądkowa potrawka
na koniec potrawk,ę agęścic odrobiną mąki ziemniaczanje

Tagi:

szpinak