Sposób przygotowania:
Żółte naleśniki z farszem
1. Z wody, mąki, mleka, jajka, curry i kurkumy przygotowujemy gładkie ciasto o konsystencji śmietany. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy cienkie naleśniki - 10 szt. 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy, aż odparują wodę. Dodajemy kukurydzę, doprawiamy do smaku i chwilę jeszcze dusimy. 3. Z parówek ściągamy osłonki i przekrawamy je na pół wzdłuż. 4. Ser żółty ścieramy. 5. Na środku naleśnika układamy parówkę, na nią nakładamy 2-3 łyżki pieczarek i posypujemy żółtym serem, naleśnik zawijamy. Postępujemy tak, do wykorzystania składników. Przed podaniem naleśniki podgrzewamy w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.