Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zrazy cielęce ze szparagami

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 514

Mięso pokroić na 6 plastrów, rozbić je tłuczkiem, oprószyć solą i

Zrazy cielęce ze szparagami

Składniki:

Zrazy cielęce ze szparagami

 

  • 50-60 dag sznyclówki
  • pęczek białych szparagów
  • łyżka sosu sojowego
  • pól szklanki białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zrazy cielęce ze szparagami
Mięso pokroić na 6 plastrów, rozbić je tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Obrane szparagi gotować 5 min., po czym odcedzić i lekko ostudzić. W każdy płat mięsa zawinąć 2-3 szparagi, obtoczyć w mące, spiąć igłą do zrazów lub wykałaczką. Zarumienić roladki na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla. Wlać pół szklanki wrzątku, wino i sos sojowy. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodać masło. Podawać z młodymi ziemniakami z wody i sałatą w sosie winegret.