Sposób przygotowania:
Zrazy orientalne z cukinią
Cukinie umyć, pokroić w plastry. Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, posmarować pastą paprykową i sambal oelek. Ser pokroić w małą kostkę. Plastry cukinii zblanszować, rozłożoyć na mięsie i posypać serem. Zwinąć i związać nicią. Cebule obrać, osuszyć, posiekać. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Zrazy zrumienić na maśle w brytfannie. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Do zraz dodać cebulę i paprykę, wlać bulion. Przykryć, wstawić do piekarnika, dusić 70minut. Zrazy wyjąć, włożyć do ciepłego piekarnika. Sos zmiksować, zagotować ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką. Mięso polać sosem i podawać.