mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zrazy orientalne z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pikantne zrazy dla miłośników potraw z ostrymi przyprawami

Zrazy orientalne z cukinią

Składniki:

Zrazy orientalne z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Zrazy orientalne z cukinią
Cukinie umyć, pokroić w plastry. Mięso umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem, posmarować pastą paprykową i sambal oelek. Ser pokroić w małą kostkę. Plastry cukinii zblanszować, rozłożoyć na mięsie i posypać serem. Zwinąć i związać nicią. Cebule obrać, osuszyć, posiekać. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Zrazy zrumienić na maśle w brytfannie. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Do zraz dodać cebulę i paprykę, wlać bulion. Przykryć, wstawić do piekarnika, dusić 70minut. Zrazy wyjąć, włożyć do ciepłego piekarnika. Sos zmiksować, zagotować ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i papryką. Mięso polać sosem i podawać.

Tagi:

sery ser cukinia