Sposób przygotowania:
Zrazy z owczym serem
Ser pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Mięso wyłożyć do miski, dodać bułkę tartą, jajka, ser i czosnek, dobrze wyrobić na jednolitą masę. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, jeszcze raz wyrobić. Z masy uformować 12 zrazików. 3 łyżki oleju rozgrzaćnapatelni, smażyć zrazy na dość ostrym ogniu przez 5 min z każdej strony. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pomidory umyć, polać wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić na dość duże kawałki. 2 łyżki oleju rozgrzać w rondel-ku,przesmażyćcebulę.Dodaćka-wałki pomidorów. Gotować bez przykrycia 5 min. Tymianek oraz oliwki dodać do sosu, przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru. Zrazy podawać z sosem, posypane ziarnem sezamu.