Sposób przygotowania:
Zrazy zwijane w sosie grzybowym
Namoczone grzyby ugotować i pokroić na paseczki.Wywar z grzybów zachowujemy .Mięso umyć w zimnej wodzie .Z połowy mięsa wykroić 8 cienkich plastrów,zbić tłuczkiem ,posolić i posypać pieprzem Z boczku odkroić również 8 plasterków . Przygotować farsz ,Cebulę obrać opłukać pokroić na kawałki,Bułkę namoczyć w bulionie lub wystarczy w wodzie .Pozostałe po odcięciu 8 plasterków mięso i boczek zmiksować razem z cebulą ułką i jajkiem .doprawić pieprzem i solą . Plastry mięsa posmarować niezbyt grubą warstwą farszu położyć plasterek korniszona zwinąć w rulon ,owinąć plasterkiem boczku i spiąć szpilką ,Jeżeli pozostanie farsz to zrobić z niego klopsiki i obtoczyć w mące. Obsmażyć zrazy i klopsy na margarynie z oliwą Zalać wywarem z grzybów,dodać pokrojone grzyby i dusić pod przykryciem przez 30-40 minut Gdy będą miękkie doprawić sos kwaśną śmietaną i raz zagotować .