iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Żurek z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Żurek smakuje nie tylko na Święta, można go gotować całym rokiem, bo zawsze smakuje wyśmienicie.Można podawać z jajkiem.

Żurek z kiełbasą

Składniki:

Żurek z kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek z kiełbasą
Obierz cebulę i czosnek, pokrój na ćwiartki. Zagotuj 3 szklanki wody, dodaj przyprawy cebulę i czosnek, lekko posól. Włóż kiełbasę gotuj na małym ogniu przez 30 min. Wlej żur. Następnie połącz wywar ze śmietaną, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj 15 min. Przed podaniem można posypać majerankiem.