Sposób przygotowania:
Zupa ala flaczki
Mięso z indyka zalewamy 2 litrami wody, dodajemy w całości pietruszkę, seler, marchew, liść laurowy i ziele angielskie, kiedy się zagotuje zdejmujemy ostrożnie łyżką powstałą pianę, dosypujemy pieprz i jarzynkę, gotujemy na małym gazie do momentu kiedy mięso będzie miękkie.
Miękkie mięso wyciągamy z zupy razem z warzywami. Mięso rozdrabniamy na mniejsze kawałki (ja nie kroję jego, a staram się je tak porwać wzdłuż włókien), warzywa kroimy w kostkę i razem z mięsem dodajemy do wywaru, całość doprawiamy do smaku tak bardziej na pikantnie, posypujemy zieloną pietruszką, podajemy z pieczywem .
Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką i zamiast pietruszki użyć majeranek .
Miękkie mięso wyciągamy z zupy razem z warzywami. Mięso rozdrabniamy na mniejsze kawałki (ja nie kroję jego, a staram się je tak porwać wzdłuż włókien), warzywa kroimy w kostkę i razem z mięsem dodajemy do wywaru, całość doprawiamy do smaku tak bardziej na pikantnie, posypujemy zieloną pietruszką, podajemy z pieczywem .
Jeśli ktoś lubi może zupę zagęścić zasmażką i zamiast pietruszki użyć majeranek .
Natala1210
msewka