Sposób przygotowania:
Zupa buraczkowa na wywarze z kurczaka
Mięso zalewamy wodą, solimy, dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty oraz liście laurowe. Gotujemy przez około 50 minut, a po tym czasie wyjmujemy mięso z wywaru.
Przygotowujemy warzywa: kroimy w kostkę ziemniaki, a pozostałe warzywa ścieramy na tarce jarzynowej.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Dodajemy do zupy śmietanę, zagotowujemy i zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy ocet jabłkowy i sok z cytryny. Doprawiamy dużą ilością pieprzu.
Przygotowujemy warzywa: kroimy w kostkę ziemniaki, a pozostałe warzywa ścieramy na tarce jarzynowej.
Wrzucamy warzywa do wywaru i gotujemy 20 minut.
Dodajemy do zupy śmietanę, zagotowujemy i zdejmujemy garnek z ognia. Dodajemy ocet jabłkowy i sok z cytryny. Doprawiamy dużą ilością pieprzu.