Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z grzanką serową
Seler i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,wrzucić do wrzącej i osolonej wody.Gotować do miękkości a następnie zmiksować na krem.
Na maśle podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę(nie doprowadzić do zrumienienia cebuli) dodać obrane z skórki i pokrojone pomidory .Chwilkę podsmażyć.Wrzucić do kremu .Doprowadzić do wrzenia i gotować około 10 min.Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kromki chleba lekko posmarować masłem,rozłożyć równomiernie żółty ser i zapiec w piekarniku tak długo aż ser się rozpuści.
Zupę nalać na talerz zrobić kleks z śmietany i podać z grzankami.
Na maśle podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę(nie doprowadzić do zrumienienia cebuli) dodać obrane z skórki i pokrojone pomidory .Chwilkę podsmażyć.Wrzucić do kremu .Doprowadzić do wrzenia i gotować około 10 min.Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kromki chleba lekko posmarować masłem,rozłożyć równomiernie żółty ser i zapiec w piekarniku tak długo aż ser się rozpuści.
Zupę nalać na talerz zrobić kleks z śmietany i podać z grzankami.