Patka2605

Patka2605

Szef Kuchni
[Przepisów: 53]

Zupa dietetyczna po węgiersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wszystkie warzywa umyć i oczyścić i pokroić w kostkę.

Zupa dietetyczna po węgiersku

Składniki:

Zupa dietetyczna po węgiersku

 

Sposób przygotowania:

Zupa dietetyczna po węgiersku
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć cebulę i czosnek, doprawić solą,pieprzem i papryką słodką.Kiedy się zarumienią dodać pokrojoną w kostkę paprykę.W tym samym czasie w garnku z 2 litrami wody gotować pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.Kiedy papryka lekko się podsmaży zawartość patelni przełożyć do garnka i całość dalej gotować na wolnym ogniu.Do całości dodać pokrojone w kostkę pomidory,skrojoną w drobną kosteczkę cukinię,po około 7 minutach dodać ziemniaki.Wszystko gotować do zmięknięcia warzyw.W między czasie doprawić według uznania wegetą, liściem laurowym,zielem angielskim(2 ziarenka).Pod koniec dosypać majeranek i zioła prowansalskie.Ewentualnie można zabielić jogurtem naturalnym do 2%.