Sposób przygotowania:
Zupa Eli z ogórków kiszonych
Porcję rosołową umyć,włożyć do garnka zalać wodą,dodać ziele angielskie,ziarna pieprzu,liście laurowe,posolić i zagotować. Marchewki,pietruszkę i seler obrać ze skórki,umyć i pokroić w kostkę. Ogórki kiszone ze skórką pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki obrać ze skórki,umyć i pokroić jak frytki. Pokrojone warzywa i ogórki wrzucić do wywaru i gotować do miękkości. Ziemniaki włożyć do drugiego garnka,zlać wodą żeby były lekko przykryte,posolić i gotować do miękkości. Ugotowane ziemniaki dodać do zupy i jeszcze chwilę pogotować. Do śmietany dodać mąkę,odrobinę soli,wymieszać,wlać do zupy i zagotować. Koperek umyć,osuszyć i posiekać. Zupę doprawić maggi do smaku. Do gotowej zupy dodać koperek i wymieszać. Smacznego!