Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa fasolkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zupa z fasolki szparagowej i innych warzyw.

Zupa fasolkowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa fasolkowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolkowa
Porcję rosołową i udko zalać wodą, podgotować przez kilkanaście minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew. Różyczki kalafiora umyć. Fasolkę oczyścić, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki. Gdy ziemniaki zmiękną dodać kalafior, fasolkę, gotować aż zmiękną. Na koniec dodać pokrojone w kostkę i obrane ze skórki pomidory. Zupę zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany szczypiorek na porcję zupy.
Zupa fasolkowa
Fasolkę umyć i pokroic, różyczki kalafiora umyć.