Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa fasolowa przecierana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gęsta, pożywna zupa z fasoli. Na pewno znajdzie swoich amatotrów

Zupa fasolowa przecierana

Składniki:

Zupa fasolowa przecierana

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa przecierana
Fasolę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie ugotować do miękkości, dodając grzybki. Warzywa obrać, pokroić, poddusić na tłuszczu, zalać gorącą wodą, osolić i ugotować. Wywar z warzyw odcedzić, połączyć z miękką fasolą i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku, wlać śmietanę i posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami.

Tagi:

grzyby fasola