Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z boczkiem i papryką
Fasolę najlepiej namoczyć i zostawić na noc. Niestety ja o tym zapomniałam ale znalazłam sposób aby fasolą szybciej mi się ugotowała. Do garnka włożyć fasolę praz skórę boczku i zalać wodą. Zagotować. Wsypać proszek do pieczenia,który przyspieszy gotowanie fasoli,zamieszać.Dodać sól oraz kostkę rosołową. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę średniej wielkości a por w krążki. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w cienkie słupki. Gdy fasola będzie na wpół miękka dodać warzywa ( razem z ziemniaki) i gotować wszystko do miękkości składników. Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i najpierw na patelni wytopić boczek a potem dodać kiełbasę i usmażyć razem z boczkiem. Z zupy wyjąć skórę z boczku a dodać smażony boczek i kiełbasę. Następnie paprykę i pieczarki pokroić w małą kostkę i gotować jeszcze przez 5 minut. W chochli wywaru rozprowadzić koncentrat i wlać do zupy. Zagotować. Podawać gorącą zupę z pieczywem. Serdecznie polecam,naprawdę zupa jest bardzo smaczna:)