Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z kiełbasą
Fasolę zalewamy 750 ml zimnej wody, przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin do napęcznienia.Po tym czasie dodajemy do niej 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, posiekaną nać 1 selera, 3 łyżeczki suszonego tymianku,3 ząbki czosnku, 2 listki laurowe i gotujemy około 1,5 godziny.Po tym czasie dodajemy pokrojoną na plasterki kiełbasę, pokrojone na mniejsze kawałki pomidory oraz zalewę z pomidorów.Gotujemy jeszcze 15 minut.Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Odstawiamy.resztę natki pietruszki podsmażamy lekko na oleju i dodajemy do zupy.Podajemy na gorąco z bagietką.Smacznego!+++Można zamiast normalnej fasoli wykorzystać tę konserwową-wtedy nie trzeba tak długo gotować ani moczyć:)