Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa fasolowa z koncentratem pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zupa fasolowa jest smaczna i sycąca. Najbardziej smakuje w zimie lub jesienią.

Zupa fasolowa z koncentratem pomidorowym

Składniki:

Zupa fasolowa z koncentratem pomidorowym

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z koncentratem pomidorowym
Fasolę umyć, wsypać do garnka i zalać wodą na noc. Następnego dnia fasolę wyjąć z wody włożyć do gotującego się wywaru z żeberek, dodać papryczki chili i powoli gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, czosnek, dodać koncentrat pomidorowy przesmażyć, włożyć do zupy. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, połączyć z zupą zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietankę, wymieszać. Podawać z pieczywem