mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zupa fasolowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fajny pomysł na zupę, u mnie w domu jest bardzo często

Zupa fasolowa z ryżem

Składniki:

Zupa fasolowa z ryżem

 

  • 1/2 kg zielonej fasolki szparagowej
  • 1/2 szkl ryżu
  • 1,5 L rosołu wołowego
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 kg wędzonej piersi indyka
  • 25 dag mrożonego groszku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z ryżem
Fasolkę szparagową opłuać, pokroić na kwałki. Rosół zagotować w garnku, wrzucić fasolkę szparagową, wsypać ryż, zagotować, gotować 15 minut. Czerwoną fasolę odcedzić, opłukać, wsypać na sito. Pierś indyka pokroić w kostkę. Do zupy dodać czerwoną fasolę, mrożony groszek, pierś indyka pokrojoną w kostkę i gotować około 10 minut. Zupę przyprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki.

Tagi:

ryż indyk fasola