Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa fasolowo-warzywna z natką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zupa fasolowa w sam raz na chłodniejsze dni.

Zupa fasolowo-warzywna z natką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa fasolowo-warzywna z natką

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowo-warzywna z natką
Fasolę dokładnie umyć, zalać 1,5 litra wody, odstawić na noc. Na drugi dzień dodać do niej liście laurowe i ziele angielskie i zagotować. Dodać łyżeczkę przyprawy kucharek, pieprz czarny mielony do smaku oraz starte na grubych oczkach marchew, seler i pietruszkę oraz pokrojony w plastry czosnek. Kiedy wszystko będzie prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną natkę. Gotować do miękkości. Doprawić kucharkiem i pieprzem i podawać.
Zupa fasolowo-warzywna z natką
Fasolkę moczyć przez noc w wodzie a następnego dnia dodać przyprawy i zagotować.
Zupa fasolowo-warzywna z natką
Dodać starte na grubych oczkach warzywa i czosnek pokrojony w plastry.
Zupa fasolowo-warzywna z natką
Kiedy wszystko będzie prawie miękkie dodać ziemniaki i natkę.